Drenaj prin gropi sau tuburi speciale (grofat)

Din punct de vedere constructive drenajul subteran se poate realiza sub doua metode: - prin forjare se executa drenuri verticale, sau prin canale, galerii, onducte-SP. Cu tuburi rirenatate se executa drenajul orizontal.

Un sistem de drenaj orizontal este alcatuit din: drenuri absorbante capteaza apa subterana in exces si o evacueaza in drenurile colectoare. Drenurile colecteaza apa si o transporta. Ele sunt alcatuite din tuburi drenate si material filtrant. Tubul drenat este prevazut cu orificii pentru accesul apei. Drenurile colectoare primesc apa captata si o transporta in canalele de evacuare, aceste drenuri sunt prevazute cu prefiri deci ele pot capta apa si drenuri care intercepteaza si capteaza apa subterana provenite de la surse invecinate perimetrului drenant.Bancute, foisoare de orice forma si dimensiune, casute din lemn, pergole, balansoare, podete.

Orice gradina sau curte poate fi schimbata in bine prin alegerea unei pergole potrivite. Fie ca doriti un loc umbrit, unde sa va relaxati, fie aveti nevoie de un spatiu delimitat langa locuinta sau de un plus de eleganta, pergolele se pot adapta practic oricarui ansamblu. Iar in lunile de vara umbra si racoarea oferite de o pergola acoperita de verdeata nu pot fi egalate de nimic. Ordonarea si reasezarea gradinii ar putea fi un obiectiv provocator. Insa, daca stiti cum sa va folositi curtea, intocmirea unui plan de design poate fi un obiectiv chiar simplu. Chiar si o curte mica poate fi impartita in asa fel incat fiecare spatiu sa fie intrebuintat in functie de necesitati. Pentru copii poate fi creat un spatiu de joaca, deasemenea, o mica gradina si un loc de relaxare pentru cei mari poate sa ofere casei un aer distins si unic.Bine ati venit in lumea jocurilor!

Lappset Group Oy este unul dintre cei mai importanti producatori de echipamente de joaca la nivel mondial. Produsele noastre aduc bucurie la milioane de copii si adulti, in peste 40 de tari! Joaca in aer liber are un rol foarte important in dezvoltarea fizica a copiilor si de aceea dorim sa creem spatii tematice, pline de culoare, terenuri de joaca si conditii de siguranta pentru ei. Locurile amenajate de firma noastra contin tot ce aveti nevoie pentru ai satisface pe cei mici, precum si pe cei mari! Folosim produse de calitate superioara oferite de Lappset™.

PlayCare - Inspectia si intretinerea - Serviciul de inspectie si intretinere este un pachet versatil, care rezolva grijile cu privire la siguranta locului de joaca. Produsele noastre sunt intotdeauna inconformitate cu cele mai recente standarde de siguranta.Elemente decorative pentru gradini

Ghivece de diferite dimensiuni si forme, statuete, cosuri si diferite vase decorative. Aceste elemente decorative transforma gradina intr-un loc cu stil si eleganta.Iluminare nocturna

La fel cum lumina artificiala din interiorul casei are un rol esential pe timp de noapte si iluminatul exterior trebuie privit cu aceeasi importanta. Instalarea unor surse de iluminat in gradina ne determina sa apreciem mai mult peisajul si sa ne bucuram in fiecare seara ceea ce ne ofera natura.Elemente de arhitectura pentru gradini

Fantani arteziene, cursuri de apa,lacuri de orice forma si dimensiune, cascade. In mijlocul unui mare oras puteti fi mai aproape de atmosfera sanatoasa si relaxanta pe care o ofera muntele. Astfel va puteti candi la realizarea unei gradini alpine. Realizarea acestui tip de gradina in mediul urban, intr-un spatiu mai mare sau mai mic, se obtine insa cu deosebita grija.

Elementele folosite sunt: roci, cascade, lacuri mici si dintre plante bineinteles cele care reproduc in miniatura mediul natural al muntelui. Sa nu uitam florile cu colorit viu ce ne incanta in drumetiile montane: campanula, dianthus, alpines, saxifrage, primula etc. Pentru expunerea la soare putei alege gentian, saxifraga(cotyledon), pentru expunerea nordica primula este foarte potrivita.Gradini verticale

Plantele sunt cele care purifica aerul, anihileaza efectul negativ al noxelor, alunga stresul si ne aduc un plus de vitalitate. Gradinile verticale reprezinta o estraordinara oportunitate de a train inconjurati de plante verzi atat in spatiile publice, cat si in caminele noastre. Conceptul este relative simplu - un sistem modular de recipiente vegetale verticale ce prezinta in mod deosebit frumusetea plantelor atat la interior cat si la exterior pe garduri, pereti sau alte suprafete verticale.Pamant si diferite amestecuri

Solul este reprezentat de stratul superficial afanat de pe suprafata pamantului, in care plantele isi au radacinile. Datorita alcatuirii sale complexe, este necesara o perioada indelungata de timp pentru formarea unui strat de sol care sa raspunda nevoilor de crestere si dezvoltare ale plantelor, gazonului si florilor dependente de el.

Solul de turba sau solul turbos este incarcat de materii organice. La acestea se pot adauga ingrasaminte concentrate si pentru orice eventualitate var. Stabilirea tipului de sol este strict necesara pentru plantele, gazonul si florile care vor face parte din gradina dumneavoastra.

Firma noastra va ofera toate aceste tipuri de fertilizant si pamant ca dumneavoastra sa aveti o gradina cu flori si plante sanatoase.Mentenanta

» Gradini: deplasarea bilunara a unei echipe de gradinari pentru a efectua toate operatiunile necesare cresterii in conditii optime a gazolului si plantelor (frtilizatori, ingrasamnt periodic, scarificare, aerisire).

» Sisteme de irigatii (verificare lunara capete aspersor, inlocuirea diferitelor aspersoare deteriorate, verificari pompe si alte accesorii).

» Elemente de relief montan (lacuri, cascade, cursuri de apa).

» Curatarea fundului apei, filtrarea periodica, inlocuirea apei, indepartarea algelor, curatarea pompelor si filtrelor, inlocuirea conductelor, tevilor deteriorate, plante de apa, diferite tratamente.

Toate aceste mentenate au ca scop atingera potentialului al gradinii dumneavoastra.Pavaje si alei

Odata cu venirea primavarii redecorarea curtii devine o prioritate pentru multe persoane. Pentru a putea lua mai usor o decizie, echipa MSE Group va poate ajuta prin proiectarea si executarea de pavari profesioniste pentru a da curtii dumneavoastra un nou "look".